Nise Solutions bvba

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
IT Nieuws

.be domeinnaam

.be is het topleveldomein van België. Voor een klein land als België is het een erg populair domein. Een klein land in oppervlakte maar een grote internationale speler met Brussel als hoofdstad van Europa.

Registratie

.be domeinen kunnen geregistreerd worden vanuit ieder land. Ongeveer één vijfde van de huidige .be domeinen is zodoende in handen van Nederlandse webhosts. De lezersdoelgroep van .be sites is vooral het Belgische publiek. Een doelgroep die daarom uitstekend te bereiken is met een eigen .be domein.

Geschiedenis

Voor het gewone publiek is .be een relatief jonge extensie. Pas vanaf 2000 is het vrij te registreren. Het kwam toen in handen van de huidige beheerder, de non-profitorganisatie DNS Belgium, nadat het vanaf de oprichting in 1989 in handen was geweest van de Katholieke Universiteit Leuven.
 
In de laatste maanden van 2005 hield DNS een actie waarbij het mogelijk was om gratis een .be domein te registreren, een actie die ervoor zorgde dat het totaal aantal geregistreerde .be domeinen in één klap verdubbelde.
 
Het 900.000ste .be domeinnaam http://artchaud.be werd geregistreerd in april 2009, door de beeldend kunstenaar Geert Opsomer.
 
In 2009 werd tevens bekend dat de Vlaamse regering van plan is om een drieletterige extensie voor Vlaanderen op te richten. Dit zal waarschijnlijk .vla, .vln of .fla worden. Misschien krijgt .be er dus binnenkort een klein broertje bij.
 

Main Menu

Controleer uw domeinnaam:
www.
Selecteer een extensie:
.eu.be.nl
.com.net.org
.info.biz.mobi

Klanten


Nise Solutions BVBA

Schaapsdreef 11
8500 KORTRIJK
+32-(0)56-225000
ondnr: BE 0899.160.207
REC: BE46 6528 4703 8236

Hardware & Software

Meld u aan in de linkerkolom aan bij 'klanten' om een overzicht te krijgen van de beschikbare hardware en software. Dit is slechts een greep uit ons assortiment, voor meer informatie, neem contact met ons op.

IT nieuws flash

De eerste grote update voor Windows 10 wordt vanaf donderdag over de Windows 10-platforms verspreid. De update voor pc's en tablets bestaat uit veel verbeteringen en nieuwe drivers voor randapparatuur. Microsoft raadt Windows 10 nu ook aan voor organisaties en bedrijven.

Lees meer...