Nise Solutions bvba

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
IT Nieuws

.com domeinnaam

.com is wereldwijd het meest gebruikte topleveldomein. Het is zo populair dat het voor veel mensen zelfs synoniem is met het internet. Van de 183 miljoen domeinen die er in juni 2009 wereldwijd geregistreerd stonden, waren maar liefst 80 miljoen .com domeinen.

Een .com website maakt zodoende nog steeds de meest professionele indruk. Een eigen .com domein is daarom onmisbaar voor iedere onderneming die zich op de internationale markt richt, of het nu om een commerciële of non-profit organisatie gaat, of zelfs om een hobbysite.

Geschiedenis

.com maakte deel uit de oorspronkelijke zes extensies die gezamenlijk werden opgericht in 1985. Buiten .com waren dit .edu, .gov, .mil, .net, .org en .arpa. De bedoeling was dat iedere extensie een andere doelgroep zou bedienen: .edu was bijvoorbeeld bedoeld voor educatieve doeleinden, .gov voor websites van regeringsinstanties (‘governments’) en .com was bedoeld als extensie voor bedrijven (‘companies’).

Registratie

Vanaf de tweede helft van de jaren 1990 werd de eis los gelaten dat een .com website een strikt professionele website moest zijn. Sindsdien kan het domein zonder restricties wereldwijd registreren. Het wordt in de praktijk dan ook voor de meest uiteenlopende doeleindes gebruikt.

Begrip

Tijdens de explosieve groei van het internet die zich rond de eeuwwisseling afspeelde, is .com zo’n begrip geworden, dat het woord ‘dot-com’ in diverse Engelse woordenboeken terecht is gekomen. Ook het begrip ‘dot-com bubble’ is inmiddels gemeengoed. Deze term duidt de periode aan van 1997 tot 2001, waarin ontelbare internetbedrijfjes opgericht werden en de groei van online commercie niet te stoppen leek.

Sinds de ‘dot-com bubble’ komt het ook regelmatig voor dat (internet)bedrijven de .com extensie standaard in hun bedrijfsnaam verwerken. Voorbeelden hiervan zijn bol.com en Amazon.com. Zo is deze domeinextensie inmiddels een echt cultureel fenomeen geworden.

 

Main Menu

Controleer uw domeinnaam:
www.
Selecteer een extensie:
.eu.be.nl
.com.net.org
.info.biz.mobi

Klanten


Nise Solutions BVBA

Schaapsdreef 11
8500 KORTRIJK
+32-(0)56-225000
ondnr: BE 0899.160.207
REC: BE46 6528 4703 8236

Website Ontwerp

Uw website is meer dan ooit het uithangbord van uw onderneming of activiteit. In samenspraak met de klant maken we de site naar wens, geen bandwerk maar ontwerpen. Onze sites zijn eenvoudig door de klant zelf aan te passen.

IT nieuws flash

Achthonderd servers die bij het Franse hostingbedrijf OVH waren ondergebracht zijn gehackt met behulp van de Shellshock-kwetsbaarheid in Bash. Vervolgens begonnen de servers een interne ddos-aanval, die zorgde voor een overbelast netwerk.

Lees meer...