Nise Solutions bvba

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
IT Nieuws

.eu domeinnaam

.eu is het topleveldomein van de EU (Europese Unie), het economische samenwerkingsorgaan van Europese landen. Met een .eu domein richt u zich als domeinhouder op een doelgroep die 500 miljoen mensen en 27 landen beslaat. Bovendien is de EU een van de grootste economische spelers wereldwijd.

Registratie

De extensie is zonder restrictie te registreren door bedrijven en particulieren die gevestigd zijn in de EU. Officieel wordt .eu geclassificeerd als een ccTLD (‘country code Top-Level-Domain’), ook al is de EU strikt genomen geen land.

Geschiedenis

De extensie werd gelanceerd op 7 december 2005 door EURid, een organisatie die werd opgericht als non-profitorganisatie door de domeinbeheerders van het Belgische domein .be, het Italiaanse domein .it en het Zweedse domein .se. EURid is nog altijd de beheerder van .eu.

Direct bij de oprichting bleek de .eu extensie duidelijk aan een behoefte te voldoen: toen op 7 april 2006 de registratie werd opengesteld voor particulieren, waren er binnen 4 uur reeds 700.000 aanmeldingen. Binnen EU-landen is het nog altijd een erg gewilde extensie. Het is vaak het op twee na meest gebruikte domein, na de eigen ccTLD en na .com.

Gebruik

.eu is een uitstekende extensie om het Europese karakter van een bedrijf of website te benadrukken. De meeste internationale bedrijven die (ook) in Europa opereren hebben tegenwoordig daarom standaard zowel een .eu als een .com domeinnaaam. Soms leiden die twee verschillende domeinnamen naar dezelfde website.

Verder is de .eu extensie populair bij websites gerelateerd aan Baskenland, omdat Baskenland in het Baskisch Euskadi heet. Daarnaast is het populair bij websites uit Roemenië, Portugal en Galicië, omdat ‘eu’ in de daar gesproken talen ‘ik’ betekent.

 

Main Menu

Controleer uw domeinnaam:
www.
Selecteer een extensie:
.eu.be.nl
.com.net.org
.info.biz.mobi

Klanten


Nise Solutions BVBA

Schaapsdreef 11
8500 KORTRIJK
+32-(0)56-225000
ondnr: BE 0899.160.207
REC: BE46 6528 4703 8236

Diensten Nise Solutions

Nise Solutions biedt kwalitatieve IT-diensten naar bedrijven toe. Support en pechverhelping, consultancy, domeinnaam registratie, network & Backup Solutions, website hosting en development, leveren en installeren van hardware en software, facturatie en stockbeheer.

IT nieuws flash

ESET heeft een tool uitgebracht voor het ontsleutelen van bestanden die zijn besmet met de nieuwste versies van de TeslaCrypt-ransomware. Het maken van de tool was mogelijk doordat de criminelen de universele encryptiesleutel hebben vrijgegeven.

Lees meer...