Nise Solutions bvba

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
IT Nieuws

.net domeinnaam

.net is een van de populairste generieke topleveldomeinen. Het is een uitstekend alternatief voor .com en ook aantrekkelijk voor wie zijn niet-commerciële site een professioneel tintje wil geven.

Geschiedenis

.net maakte deel uit de oorspronkelijke zes extensies die gezamenlijk werden opgericht in 1985. Buiten .net waren dit .com, .edu, .gov, .mil, .org en .arpa. De bedoeling was dat iedere extensie een andere doelgroep zou bedienen: .edu was bijvoorbeeld bedoeld voor educatieve doeleinden, .com voor bedrijven (‘companies’) en .net was bedoeld als extensie voor netwerkproviders.

Omdat er geen officiële restricties waren verbonden aan het gebruik van een .net extensie, werd het in de praktijk direct al veel breder gebruikt dan alleen door netwerkproviders. Zo wordt het nog altijd vaak gebruikt als alternatief voor .com: als een bepaald .com domein al geregistreerd is, wordt uitgeweken naar de .net variant.

Omdat .com een commerciële indruk maakt, is .net daarnaast uitgegroeid tot een extensie voor websites die een internationale en betrouwbare indruk willen maken, maar niet gerelateerd zijn aan commerciële activiteiten.

Overig gebruik

.net is ook populair in Rusland, doordat ‘net’ de Romeinse spelling is van het Russische woord ‘???’, dat ‘niet’ betekent. Hier wordt op komische wijze gebruik van gemaakt door sites als http://www.mozga.net, waarvan de url vertaald kan worden als ‘er is geen brein’.

Het .net domein is tegenwoordig in beheer van VeriSign. .net domeinen kunnen zonder restricties worden geregistreerd voor minimaal 1 en maximaal 10 jaar.

 

Main Menu

Controleer uw domeinnaam:
www.
Selecteer een extensie:
.eu.be.nl
.com.net.org
.info.biz.mobi

Klanten


Nise Solutions BVBA

Schaapsdreef 11
8500 KORTRIJK
+32-(0)56-225000
ondnr: BE 0899.160.207
REC: BE46 6528 4703 8236

Website Ontwerp

Uw website is meer dan ooit het uithangbord van uw onderneming of activiteit. In samenspraak met de klant maken we de site naar wens, geen bandwerk maar ontwerpen. Onze sites zijn eenvoudig door de klant zelf aan te passen.

IT nieuws flash

Microsoft heeft een tool online gezet, waarmee gebruikers als ze dat willen handmatig het benodigde iso-bestand kunnen downloaden en installeren. De update is kosteloos voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1.

Lees meer...