Nise Solutions bvba

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
IT Nieuws
Home IT Nieuws Onderzoek: jongeren die langer naar schermen kijken slapen minder

Onderzoek: jongeren die langer naar schermen kijken slapen minder

Jongeren die op een bepaalde dag vaker op schermen kijken, slapen de daaropvolgende nacht gemiddeld minder lang. Dat blijkt uit grootschalig Noors onderzoek onder jongeren rond 18 jaar. Het is onbekend of de schermtijd leidt tot een kortere slaap, of juist andersom.

Het zou volgens de onderzoekers ook kunnen dat jongeren die minder slapen uit verveling per dag meer tijd besteden aan het kijken naar schermen van apparaten. Het onderzoek was te beperkt om op die vraag een antwoord te kunnen geven. Naast dat jongeren die veel op schermen keken korter sliepen, deden ze er ook langer over om in slaap te vallen.

De onderzoekers stellen dat jongeren er goed aan doen om een uur voor het naar bed gaan te stoppen met het kijken naar schermen op welk elektronisch apparaat dan ook. Er waren wel verschillen te zien tussen verschillende apparaten. Jongeren die aan het gamen waren op hun console, kwamen beter in slaap dan jongeren die met hun telefoon in de weer waren.

Er deden in totaal 9846 jongeren mee die allemaal geboren in 1993, 1994 en 1995. De onderzoekers van de Noorse universiteit in Bergen verzamelden de data in het voorjaar van 2012. Er is een grote beperking in de studie. De jongeren moesten zelf het gebruik van apparaten en de duur van de slaap melden. Ook moesten ze zelf invullen hoeveel slaap ze nodig hebben om uitgerust te raken. Onderzoek op basis van rapportages van de respondenten zelf staat bekend als minder betrouwbaar dan metingen.

uren slaap tov gebruik scherm

bron: tweakers.net

 

Main Menu

Klanten


Nise Solutions BVBA

Schaapsdreef 11
8500 KORTRIJK
+32-(0)56-225000
ondnr: BE 0899.160.207
REC: BE46 6528 4703 8236

It Support

IT pechverhelping waar en wanneer u het nodig hebt. Wij staan steeds ter beschikking van onze klanten en leveren hulp wanneer u het nodig hebt. Daarenboven stelt onze online helpdesk tool ons ook in staat om u te assisteren met uitleg en softwareproblemen op te lossen vanop afstand.

IT nieuws flash

Achthonderd servers die bij het Franse hostingbedrijf OVH waren ondergebracht zijn gehackt met behulp van de Shellshock-kwetsbaarheid in Bash. Vervolgens begonnen de servers een interne ddos-aanval, die zorgde voor een overbelast netwerk.

Lees meer...