Nise Solutions bvba

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
IT Nieuws
Home IT Nieuws 5g? Britten testen draadloze 1Tbit/s netwerkverbinding.

5g? Britten testen draadloze 1Tbit/s netwerkverbinding.

De universiteit van Surrey, nabij Londen, heeft in een laboratorium een draadloze verbinding opgezet met een snelheid van 1 terabit per seconde. Dat is een snelheidsrecord. De techniek kan worden gebruikt voor de opvolger van 4g.

5g De snelheid werd in een laboratorium behaald, over een afstand van honderd meter. De universiteit gebruikte daartoe zelfgebouwde antennes. "Dit is dezelfde snelheid als van glasvezel, maar wij doen het draadloos", pocht professor Rahim Tafazoll van de universiteit tegenover de Britse nieuwssite V3, die echter weinig bekendmaakt over zijn werkwijze.

Het is evenwel zeer de vraag of smartphones, met antennes die waarschijnlijk kleiner en daardoor minder gevoelig zijn, dezelfde snelheden kunnen behalen in minder ideale omstandigheden. De onderzoekers hopen de techniek in 2018 aan het grote publiek te kunnen demonstreren; volgend jaar of in het jaar daarna moet de techniek al buiten het laboratorium op de campus van de universiteit kunnen worden getest.

De techniek van de Britse universiteit zou kunnen worden gebruikt in de opvolger van 4g. Hoe 5g er precies uit zal zien is nog niet duidelijk. Met hun hoge snelheid maken de Britse onderzoekers een goede kans dat hun techniek onderdeel gaat uitmaken van de 5g-specificatie; eerder bereikte Samsung een doorvoersnelheid van 'slechts' 7,5Gbit/s voor de opvolger van lte.

bron: tweakers.net

 

Main Menu

Klanten


Nise Solutions BVBA

Schaapsdreef 11
8500 KORTRIJK
+32-(0)56-225000
ondnr: BE 0899.160.207
REC: BE46 6528 4703 8236

Diensten Nise Solutions

Nise Solutions biedt kwalitatieve IT-diensten naar bedrijven toe. Support en pechverhelping, consultancy, domeinnaam registratie, network & Backup Solutions, website hosting en development, leveren en installeren van hardware en software, facturatie en stockbeheer.

IT nieuws flash

De eerste grote update voor Windows 10 wordt vanaf donderdag over de Windows 10-platforms verspreid. De update voor pc's en tablets bestaat uit veel verbeteringen en nieuwe drivers voor randapparatuur. Microsoft raadt Windows 10 nu ook aan voor organisaties en bedrijven.

Lees meer...