Nise Solutions bvba

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
IT Nieuws
Home IT Nieuws Microsoft komt met zes Windows 10-edities

Microsoft komt met zes Windows 10-edities

Microsoft heeft bekendgemaakt welke edities van Windows 10 er allemaal gaan verschijnen zodra het product deze zomer op de markt komt. De basis-line-up bestaat uit zes versies, maar er komen meer varianten van het OS. Er komt onder andere een Windows 10 Mobile Enterprise.

Bij de pc-versies is er weinig verandering ten opzichte van eerdere Windows-versies. De desktop-versie voor consumenten zal Windows 10 Home zijn en voor kleine bedrijven komt er Windows 10 Pro,meldt Microsoft. Deze laatste versie krijgt ondersteuning voor Windows Update for Business, met snelle toegang tot beveiligingsupdates en uitgebreide beheermogelijkheden. Voor grotere ondernemingen is er Windows 10 Enterprise, dat ten opzichte van Pro onder andere meer mogelijkheden voor het uitrollen van de software krijgt.

Daarnaast is er Windows 10 Education, dat is gebaseerd op Enterprise maar is bedoeld voor scholen en andere educatieve instellingen. De software voor smartphones krijgt de naam Windows 10 Mobile, zoals de fabrikant recent al vaak liet doorschemeren, maar er komt ook een Windows 10 Mobile Enterprise. Deze nieuwe versie komt beschikbaar voor Volume Licensing-klanten en biedt mogelijkheden te beheren hoe en wanneer updates worden uitgerold, al worden beveiligingsupdates direct doorgevoerd.

Naast die zes basisversies komen er varianten van Windows 10 Enterprise en Windows 10 Mobile Enterprise voor specifieke apparaten zoals pinautomaten, kassa's en robotische systemen en bovendien komt er een Windows 10 IoT Core voor kleine goedkope apparaten als de Raspberry Pi 2 en gateways. Microsoft noemt de Windows 10-versies die standaard op apparaten staan niet in zijn overzicht, zoals de versies voor Xbox One, de HoloLens en de Surface Hub.

Details over de verschillende versies en prijzen noemt het concern eveneens nog niet en ook wat beschikbaarheid betreft houdt Microsoft het bij 'deze zomer'.

Windows 10-edities:
1. Windows 10 Home: thuisgebruikers
2. Windows 10 Pro: kleinzakelijk
3. Windows 10 Enterprise: grotere bedrijven
4. Windows 10 Education: educatieve instellingen
5. Windows 10 Mobile: smartphones
6. Windows 10 Mobile Enterprise: zakelijke smartphones

bron: tweakers.net

 

Main Menu

Klanten


Nise Solutions BVBA

Schaapsdreef 11
8500 KORTRIJK
+32-(0)56-225000
ondnr: BE 0899.160.207
REC: BE46 6528 4703 8236

Diensten Nise Solutions

Nise Solutions biedt kwalitatieve IT-diensten naar bedrijven toe. Support en pechverhelping, consultancy, domeinnaam registratie, network & Backup Solutions, website hosting en development, leveren en installeren van hardware en software, facturatie en stockbeheer.

IT nieuws flash

Jongeren die op een bepaalde dag vaker op schermen kijken, slapen de daaropvolgende nacht gemiddeld minder lang. Dat blijkt uit grootschalig Noors onderzoek onder jongeren rond 18 jaar. Het is onbekend of de schermtijd leidt tot een kortere slaap, of juist andersom.

Lees meer...