Nise Solutions bvba

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
IT Nieuws
Home IT Nieuws Windows 10 krijgt eerste grote update

Windows 10 krijgt eerste grote update

De eerste grote update voor Windows 10 wordt vanaf donderdag over de Windows 10-platforms verspreid. De update voor pc's en tablets bestaat uit veel verbeteringen en nieuwe drivers voor randapparatuur. Microsoft raadt Windows 10 nu ook aan voor organisaties en bedrijven.

Dat schrijft Microsoft op zijn Windows-blog. Naast tablets en pc's krijgt de Xbox One vanaf donderdag een Windows 10-update. Daarmee worden ook de eerste 104 Xbox 360-games speelbaar op de Xbox One. Windows 10 voor mobiele telefoons komt er binnenkort aan volgens het blog, maar wanneer dat precies is, is nog niet duidelijk.

Leden van het Insider Preview-programma in de Fast Ring kregen deze update al op 5 november binnen met build 10586. De verbeteringen aan het besturingssysteem zitten in eerste instantie in de prestaties, de werking van Microsofts persoonlijke assistent Cortana, de Skype-integratie, de Edge-browser, Mail, Calender, Groove, Store, Photo's en Solitaire.

Naast de upgrades introduceert Microsoft twee nieuwe onderdelen, namelijk Windows Update for Business en Windows Store for Business. Met de eerste kunnen updates over verschillende apparaten worden beheerd en met de Windows Store zijn apps beter te beheren. Zo kan opgelegd worden welke standaard-Windows Store-apps en welke eigen apps wel of niet geïnstalleerd kunnen worden of juist geïnstalleerd moeten worden. Ook kunnen apps zo ingesteld worden dat ze alleen gebruik kunnen maken van specifieke opslaglocaties.

De byod-opties zijn ook uitgebreid met Mobile Device Management en Azure Active Directory Join is toegevoegd. Binnenkort volgen nog meer updates, die vooral interessant zijn voor zakelijke klanten, zoals de mogelijkheid om onderscheid te maken tussen bedrijfsdata en klantendata. Deze functie komt binnenkort beschikbaar bij Windows Insiders.

bron: tweakers.net

 

Main Menu

Klanten


Nise Solutions BVBA

Schaapsdreef 11
8500 KORTRIJK
+32-(0)56-225000
ondnr: BE 0899.160.207
REC: BE46 6528 4703 8236

Onderhoudscontract

We bieden ook een full service onderhoudscontract aan waar alle dienst-verlening inbegrepen zit (telefonische bijstand, online hulp, verplaatsingen en werkuren + het leveren van een vervangtoestel indien nodig).

IT nieuws flash

Een beveiligingsbedrijf heeft onlangs tijdens een routinecontrole een xss-kwetsbaarheid gevonden in WordPress. Door het lek kunnen kwaadwillenden malafide code injecteren en uitvoeren. Potentieel zijn ruim een miljoen actieve installaties vatbaar.

Lees meer...