user_mobilelogo

Apple zal Europeanen voortaan minimaal twee jaar garantie verstrekken. De fabrikant gaf voorheen slechts een jaar garantie ondanks de wettelijke verplichting, maar werd nu door een Italiaanse rechtbank op de vingers getikt.

De aangepaste garantievoorwaarden zijn op de site van Apple te lezen. Bij alle producten die bij de fabrikant zelf worden gekocht, geldt nu een garantietermijn van minimaal twee jaar, zoals voorgeschreven door EU-richtlijnen. De fabrieksgarantie voor Apple-producten die elders zijn gekocht blijft wel één jaar.

Het bedrijf lijkt zijn garantievoorwaarden te hebben aangepast nadat het eerder op de vingers werd getikt door een Italiaanse rechtbank. Die legde Apple een boete op van 900.000 euro op wegens garantiemisleiding, omdat consumenten niet op de hoogte werden gebracht van hun wettelijke recht op minimaal twee jaar garantie. Het bedrijf verzweeg dat op zijn site en in zijn winkels. Bovendien probeert het bedrijf klanten het AppleCare Protection Plan te verkopen, terwijl een deel van die 'bescherming' al wettelijk vastgelegd is.

Ook de Nederlandse consumentenbond overwoog stappen te nemen naar aanleiding van het garantiebeleid van Apple. Dat lijkt nu van de baan te zijn.

bron: tweakers.net