user_mobilelogo

Gebruikers van het oude Google G Suite moeten vanaf 1 juli overstappen naar een betaald Workspace-pakket. Nieuwe gebruikers kunnen sinds 2012 al geen gebruik meer maken van het gratis legacy-pakket van Google-diensten, maar gebruikers die daar nog op zaten betaalden nog niet.

Microsoft 365, ooit beter gekend als Office 365, wordt duurder. Microsoft verantwoordt de prijsstijging door te verwijzen naar de nieuwe functies die de suite de afgelopen jaren kreeg.

Microsoft maakt Windows 11 vanaf maandag beschikbaar. Het bedrijf start daarmee de gefaseerde distributie van het besturingssysteem. Halverwege 2022 moet iedere Windows 10-pc die in aanmerking komt voor Windows 11, de upgrade aangeboden hebben gekregen.

Microsoft wil spraakbedrijf Nuance overnemen, zo bevestigt het bedrijf. Het betaalt omgerekend 16,5 miljard euro voor het bedrijf en het neemt de huidige schuld van Nuance over. Microsoft neemt het bedrijf over om een grotere e-health-speler te worden.

Het ziekenhuis CHwapi in Doornik in Walloniƫ is afgelopen zondag slachtoffer geworden van een ransomwareaanval. Artsen kunnen niet bij dossiers. Niet-urgente onderzoeken en afspraken zijn uitgesteld.

Apple schikt in tientallen Amerikaanse staten voor 113 miljoen dollar (ruim 95 miljoen euro) in een zaak rond beschuldigingen dat het bedrijf oudere iPhones trager had gemaakt, zo meldt de BBC.