user_mobilelogo

Microsoft wil spraakbedrijf Nuance overnemen, zo bevestigt het bedrijf. Het betaalt omgerekend 16,5 miljard euro voor het bedrijf en het neemt de huidige schuld van Nuance over. Microsoft neemt het bedrijf over om een grotere e-health-speler te worden.

Het ziekenhuis CHwapi in Doornik in Wallonië is afgelopen zondag slachtoffer geworden van een ransomwareaanval. Artsen kunnen niet bij dossiers. Niet-urgente onderzoeken en afspraken zijn uitgesteld.

Apple schikt in tientallen Amerikaanse staten voor 113 miljoen dollar (ruim 95 miljoen euro) in een zaak rond beschuldigingen dat het bedrijf oudere iPhones trager had gemaakt, zo meldt de BBC.

DNS Belgium voert registrant verification in. Met een geautomatiseerd systeem controleert de organisatie vooraf de gegevens van personen die een .be-domeinnaam registreren, om phishing te voorkomen.

Microsoft kondigt aan op 21 april 2020 een aantal naamswijzigingen door te voeren met betrekking tot de Office 365- en Microsoft 365-abonnementen, met name binnen de zogenaamde Office 365 Business (SMB) -plannen.

De Belgische VoIP operator 3Starsnet wordt overgenomen het Franse Sewan en gaat verder als 'Sewan België'. 3Starsnet was met zijn meer dan driehonderdvijftig miljoen minuten per jaar één van de grootste alternatieve Telecom operatoren voor professionelen (Voice over IP) in België. Het bedrijf biedt technologische diensten aan zoals VoIP, PBX in the cloud, nummerhosting, en het biedt snelle toegangsverbindingen aan via radiogolven en SDSL. Dat gebeurt via een nationaal netwerk van tweehonderd resellers van haar dochteronderneming Mac Telecom.