user_mobilelogo

De aankomende Windows 8-update, die tot nu toe Windows Blue werd genoemd, zal Windows 8.1 gaan heten. De update zal gratis beschikbaar komen. Ook heeft Microsoft een previewversie aangekondigd die 26 juni gaat verschijnen.

Windows 8 logoDat de update gratis wordt, is door Tami Reller, cmo en cfo bij de Windows-afdeling van Microsoft, bekendgemaakt tijdens het JP Morgan's Technology, Media & Telecom Conference. Volgens Reller zal Microsoft voor de aankomende update voor Windows 8 niet de naam Windows Blue hanteren, maar zal de update officieel de naam Windows 8.1 meekrijgen.

Microsoft zal, zoals het al eerder aankondigde, op 26 juni bij de aanvang van de Build-conferentie een Public Preview uitbrengen van Windows 8.1. Als de update wordt uitgebracht, waarbij Microsoft streeft naar een release eind dit jaar, dan zal deze op het startscherm zichtbaar zijn. De update zal volgens Reller niet alleen kosteloos op Windows 8 beschikbaar komen, maar zal ook op Windows RT verschijnen, een Windows 8-versie die op tablets met een ARM-processor is te vinden.

Hoewel de details over de vernieuwingen in Windows 8.1 op de Build-conferentie worden verwacht, blijkt uit gelekte testversies dat Microsoft meer aandacht wil besteden aan de wensen van desktopgebruikers. Zo zal de startknop vermoedelijk terugkeren en het startscherm kan worden overgeslagen bij het opstarten om zo direct op de desktop te eindigen. Ook zou Windows 8.1 ondersteuning moeten bieden aan meerdere resoluties voor met name tabletschermen; naar verwachting gaan diverse fabrikanten Windows-tablets met een 7"- of 8"-touchscreen uitbrengen.

bron: tweakers.net