user_mobilelogo

Telenet is van plan om eind volgend jaar een half miljoen wifi-hotspots te openen door de wifi-verbinding van zijn klanten toegankelijk te maken voor andere Telenet-abonnees. Daarmee volgt de kabelaar het voorbeeld van Belgacom.

Als eerste stap wil Telenet in Gent circa 15.000 toegangspunten openstellen, zo meldt De Standaard. De proef zou in de loop van 2012 verder vergroot moeten worden om uiteindelijk op een half miljoen toegangspunten te komen. Telenet wil de bandbreedte gebruiken die via de wifi-functies op de kabelmodems van zijn klanten ontsloten kan worden. Zo wordt een internetverbinding gedeeld met de abonnee en een passerende Telenet-abonnee.

Om toegang te krijgen tot de wifi-hotspots dient een Telenet-klant met zijn login-gegevens toegang te vragen. Telenet zal de deelfunctie uitrollen via een firmware-update. Klanten die hun internetverbinding niet willen delen, kunnen dit bij de kabelaar aangeven.

Met het delen van internettoegang op wifi-modems volgt Telenet het voorbeeld van concurrent Belgacom. Deze provider kondigde vorige maand al aan dat het circa een half miljoen 'homespots' in de lucht wil hebben door gebruik te maken van het FON-netwerk. Ook Belgacom zal een opt-out-methodiek hanteren.

bron: tweakers.net