user_mobilelogo

Googles browser Chrome is volgens statistiekenbureau Statcounter de meest gebruikte browser ter wereld. Chrome neemt het stokje deze week over van Microsofts Internet Explorer, dat jarenlang de onbetwiste marktleider bleef.

 

Statcounter berekende dat in de afgelopen week 32,76 procent van de internetters Chrome gebruikte, terwijl IE de browser was van 31,94 procent van de internetters, ontdekte een blogger. Statcounter baseert zich op gegevens die het verzamelt doordat websitebeheerders statistieken van hun site bijhouden met de dienst van het bedrijf. 

In Nederland ligt de situatie volgens de cijfers van Statcounter heel anders; daar zou 45 procent van de gebruikers Internet Explorer gebruiken, terwijl 24 procent van de Nederlanders op Chrome zit. Statcounter is een van de vele bureaus die statistieken bijhouden over browsergebruik. Hoewel trends overeenkomen, verschillen de percentages. Dat komt vooral doordat elk bureau andere sites in de gaten houdt.

Op Tweakers.net was Internet Explorer in de afgelopen vier weken de derde browser, gemeten naar gebruik. Chrome wordt door bijna 30 procent van de tweakers gebruikt, gevolgd door Firefox met 25 procent. Internet Explorer wordt door 24 procent van de bezoekers gebruikt. 

Statcounter: gebruik browser 2008-2012

bron: tweakers.net