user_mobilelogo

Microsoft heeft het bèta-label van zijn webmaildienst Outlook.com verwijderd. De Hotmail-opvolger werd een half jaar geleden als preview-versie online gezet en kent inmiddels 60 miljoen gebruikers. Hotmail-gebruikers worden automatisch overgezet.

In een blogpost laat Microsoft weten dat 60 miljoen mensen inmiddels actief zijn op de dienst, wat betekent dat ze meer dan eens per maand inloggen. Nu de site officieel online is, zal Microsoft een grote marketingcampagne beginnen om gebruikers van concurrerende diensten tot een overstap te verleiden. Hotmail sluit binnenkort zijn deuren.

Wie nu nog gebruikmaakt van Hotmail kan overstappen op Outlook.com door met zijn huidige logingegevens op de nieuwe dienst in te loggen. Zaken als oude e-mails, contacten, filters en andere instellingen blijven daarbij behouden, evenals het bestaande @hotmail.com-adres. Microsoft heeft aangegeven dat Hotmail-gebruikers die niet zelf overstappen automatisch worden overgezet naar Outlook.com. Deze migratie moet tegen de zomer afgerond zijn.

Microsoft introduceerde Outlook.com een half jaar geleden, als testversie. De webmaildienst biedt een interface die sterk leunt op de Metro-gui van Windows 8 en Windows Phone, en biedt een koppeling met Microsofts cloudopslagdienst SkyDrive. Deze geeft standaard 7GB opslagcapaciteit. Ook kunnen feeds van diverse sociale netwerksites opgevraagd worden in de zogenaamde People Hub, waaronder Twitter, LinkedIn, Facebook en Google+. Verder heeft het door Microsoft overgenomen Skype een plekje gekregen in de webmaildienst.

bron: tweakers.net