user_mobilelogo

De Belgische VoIP operator 3Starsnet wordt overgenomen het Franse Sewan en gaat verder als 'Sewan België'. 3Starsnet was met zijn meer dan driehonderdvijftig miljoen minuten per jaar één van de grootste alternatieve Telecom operatoren voor professionelen (Voice over IP) in België. Het bedrijf biedt technologische diensten aan zoals VoIP, PBX in the cloud, nummerhosting, en het biedt snelle toegangsverbindingen aan via radiogolven en SDSL. Dat gebeurt via een nationaal netwerk van tweehonderd resellers van haar dochteronderneming Mac Telecom.

Sewan is opgericht in 2007, werkt met 450 medewerkers en is ondertussen actief in Frankrijk, Spanje en Duitsland. Met deze overname krijg Sewan nu ook voet aan wal in België. Sewan biedt cloudgebaseerde communicatiediensten aan, en heeft naar eigen zeggen 750.000 eindgebruikers verdeeld over 55.000 verschillende bedrijven en realiseert een omzet van meer dan 115 miljoen euro. Het bedrijf werkt met meer dan 850 distributiepartners, variërend van operators en internetproviders tot integrators en telefooninstallateurs. Sewan België zal een waaier aan geautomatiseerde en differentiërende telecom-oplossingen aanbieden voor indirecte verkoop.

‘Onze ambitie is om de communicatie voor Belgische bedrijven mogelijk te maken via ons sterk netwerk van partners. De expertise en ervaring van ons Belgisch team in combinatie met de extra middelen en het distributiemodel van Sewan zullen het verschil maken in onze mark’, verduidelijkt Julien Kutter, de ceo van 3StarsNet.

Bron: Sewan